large-buki

Stor Kabukiborste

275.00 kr

Produktbeskrivning

Syntetisk Kabuki i taklon med svart botten

Lena Engnells (skaparen av c/o mineralsmink) beskrivning av borstarna:

Matt svart botten, brun borst med mörkbrun topp! Sååååå snygga! Och ofattbart mjuka!

Kabukin är 7 cm hög varav 4 cm borst.

Nu kan vi erbjuda er 100% syntetiska borstar, bra för dig som har känslig hy, är vegan eller bara vill känna en mjuk borste mot din hy när du sminkar dig.

Borstarna är gjorda av Taklon, ett syntetiskt material som tidigare funnits i borstar för att applicera kräm/foundation/ ansiktsmasker men som inte varit lämpliga för mineralsmink.
Nu äntligen finns en ny tillverkningsmetod som ger oss dessa fantastiska borstar som passar till mineralsmink. Jag som testat massvis med olika borstar och varit minst sagt skeptisk till syntetiska borstar måste ge mig och erkänna att jag är förälskad!
Våra nya borstar tar upp och ger ifrån sig mineralsminket perfekt. De är osannolikt sammetsmjuka och att applicera mineralsminket känns som en smekning i ansiktet. Trots att de är så mjuka finns en fasthet som gör att sminket fördelas jämt.
Syntetisk borst är allergivänliga och mjuk mot beröringskänslig hud. Många kunder har upplevt att även de mjukaste kashmirborstarna har irriterat huden – nu är det problemet borta.
Håller på att glömma att berätta om en superviktig sak – borstarna fäller inte! För mig som använder dem professionellt med många tvättar har detta varit ett problem, håren har gått av efter en tid och små bitar är fastnat i huden.
Skötselråd: Eftersom fett och proteiner från huden fastnar i borsten kan bakterier växa. Därför är det viktigt att du rengör borstarna regelbundet.
En snabb och torr metod är att fukta en handduk/microfiberduk och torka av din borste efter användning/mellan kunder.
Tvätta din borste regelbundet. Skölj borsten försiktigt under rinnande ljummet vatten, vinkla borsten i 45 grader så att borsten pekar neråt för att undvika att få in vatten i fästet. Massera in naturkosmetiskt schampo i handen och massera in i borsten, skölj grundligt ur allt schampo.
Var noga med att det inte blir fuktigt inuti skarven mellan borste och skaft, då kan limmet släppa och några strån, eller hela borsten lossnar från skaftet.
Låt torka på en bordskant så att luft kan cirkulera. Borsten torkar på några timmar och du kan forma den enkelt med handen.
OBS! Föna aldrig en borste torr – den blir krullig av värmen!

Följer du dessa råd kommer du att ha glädje av dina borstar i åratal.