Om

 

Varför ekologiskt? Jo, samspelet mellan djur, natur och oss människor, vår acceptans och förståelse att vi måste leva i en fungerande symbios med allt runtomkring oss är nödvändigt för vår framtid. Det är logiskt att vi hittar hållbara lösningar. Fossila bränslen är inte framtiden och tro det eller ej men större delen av våra nuvarade hygienartiklar är baserade på råvaror från denna ändliga och miljöförstörande resurs. Vi vill ha liv, lyster, energi och hälsa i våra liv, därför bör vi söka vård och ökat välmående från källor med kraft och vitalitet – växtriket. Som tack för allt vi kan ta emot från detta rike måste vi visa vår största tacksamhet tillbaka. Ekologisk hudvård handlar om kunskap, respekt, lyhördhet. Att söka visdom. Det är en livsstil.

Jag som startat REN & Skär friskvård heter Therese Hansson, och jag jobbar som ekologisk hudvårdsterapeut och massageterapeut. Jag är även utbildad kostrådgivare och NLP Master Practitioner.

Mitt intresse för hälsa och friskvård har funnits länge. Yoga, träning, endorfiner, natur, mentalträning, mat som hjälper (inte stjälper) mig är sådant som jag måste ha i mitt liv för att må bra.

Att jag valde just den ekologiska hudvårdsutbildningen på Axelsons GI när jag skulle läsa hudvård var för att den utbildningen har det större perspektivet (holistiskt) på saker och ting som tilltalar mig. Grundaren till utbildningen, Lena Losciale, är en fantastisk vägvisare för mig inom denna bransch. Hon har nu börjat hålla utbildningen i egen regi.