Blingo-ekokläder

 

Ekologisk hudvård går kortfattat ut på att ta hand om sin hud och hälsa på ett holistiskt och hållbart sätt. Att välja hudvårdsprodukter som stödjer hudens egna funktioner, skyddar och ger näring. De ska inte heller belasta kroppens system eller naturens naturliga system.

Därför tycker vi att det är härligt att hitta kläder som också är giftfria och är tillverkade under schysta förhållanden vad gäller både människor, djur och natur. Kläder blir ju på sätt och vis vår ”andra hud”. Som  hudvårdsterapeut känner jag väl till alla fördelar vi har utav att ha en frisk och fungerande hud, men jag vet också hur lätt det är att rubba hudens funktioner. Visste du att bomullsindustin är den mest kemikalietyngda industrin på jorden? Till ett kilo färdig bomull används ca ett kilo farliga kemikalier!

Blingo är ett svenskt ekologiskt klädmärke som funnits i flera år och har sin bas i Malmö. Deras filosofi är att ta fram ekologiska giftfria kläder som är färggranna och bekväma. Vid starten gjordes mest kläder för barn men damkollektionerna blev snabbt populära och ökar med fler plagg för varje säsong. Även herrplagg finns. Varje säsong har Blingo en gästdesigner som får sätta sin prägel på sin kollektion. Den ekologiska bomullen som används i Blingos kläder är miljöcertifierad enligt GOTS. Bomullen är kammad vilket innebär att endast de längsta och starkaste fibrerna blir kvar och det skapar ett tyg med mycket bra kvalité även på tunnare tyg.

På REN & Skärs mottagning kan du titta på höstkollektionen 2013 på vårt öppethus den 21/9. Då kan du titta, känna och prova plaggen.

För mer inspiration www.blingo.se