Vem är du i historien?

Det var en tysk en rysk och en Bellman…nej, eller jo, en tysk en fransk…. kanske en butter, trötter, glader eller toker…, förnekare eller en vinnare.  Att återberätta en  historia och missa detaljerna som levererar själva poängen är rätt meningslöst.

Jag har de senaste veckorna rekommenderat för många personer att ta sig tid och lyssna på Johan Rockström sommarprat i p1. De flesta frågar då vem är han och vad pratar han om?

-Han är en miljöforskare och han pratar om vår framtid är mitt första svar.

Reaktionen på det är ofta ”Jaha oj! Är det jobbigt och deppigt att lyssna på för då orkar jag inte.

I det läget vill jag i min entusiasm gärna sälja in hela programmet genom att börja försöka återberätta lösryckta delar.  Det funkar sådär, ungefär som att återberätta en rolig historia som man själv tycker är sååå himla kul men mottagaren inte fattar ett dugg eftersom man glömt hälften av detaljerna.

Jag kan inte återberätta ett helt radioprogram men det jag kan säga är att jag blivit allt annat än deppig efter att ha lyssnat på det.

Tvärt om.

Jag önskar att Johans program, hans böcker eller andra smarta miljöförespråkare, eller bara en engagerad entusiast som jag kan få dig intresserad. Du behöver inte göra någonting just precis nu. Bara lyssna, förstå och se möjligheterna i en mer hållbar och coolare livsstil. Då kommer svaren och lösningarna. När vi är många som tillsammans bestämt oss vilken värld vi vill leva i.

Åh..för guds skull kan du inte bara lyssna på programmet! Snäääääälla 🙂

Länk till sommarprat i p1.

Länk till TED talk.

En sak till, tanken vara att inte sväva ut för mycket i det här inlägget men för att återknyta till rubriken. Vem vill du vara när nutid blivit dåtid? Vill du ha varit en av oss som vaknat i tid. En av oss som representerar en växande allmän medvetenhet som visar valda politiker och representanter för företag och organisationer att vi vill prioritera förändringar som funkar i en hållbar värld. Vi vill skapa nya system och innovationer som tar oss i den riktning. Vi vill veta mer om vad vi kan göra, både som individer, invånare i olika länder och framförallt som världsmedborgare. Världen krymper och när det gäller miljöfrågor finns inga landgränser.

primadonnaros

Kommentarer

  1. Börjat lyssna på radioprogrammet. Väldigt lätt att lyssna på och väldigt bra upplägg även om han inte hymlar med fakta. Bra tips! 🙂

Lämna en kommentar

*

Kontroll * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.