Ytligheter

Huden är vår fasad utåt, det första vi ser hos en person. Vårt yttersta immunförsvar som med rätt omvårdnad kan hjälpa till att hålla oss på topp. Fina och friska. Vi kan dyka ner i ämnet hud och gå igenom en massa intressanta och viktiga saker och lager i hudens uppbyggnad, men nu ska jag vara riktigt ytlig. Jag ska skriva om smink. Himla roligt tycker jag, och har alltid tyckt. Vilket resulterat i diverse makeovers jag utsatt kompisar för únder vår uppväxt. Den som fått lida mest måste dock varit min lillebror. Kan inte ha varit lätt att som treåring tvingas agera sminkdocka och mannekäng åt sin estetiska syster.

Skogen eller krogen? Var har man mest nytta av smink? Inte så konstig fråga som du kanske tror. Ur hudens synpunkt vill den helst ha smink, eller iallafall en bra foundation alt underlagskräm utomhus som skydd mot väder och vind. Make:ar du dig för att känna dig lite extra fin så är det kanske bortkastat om du ska vara ute och träna och svetta ner dig. Inomhus gör sminket nytta mot torr luft, strålande dataskärmar och lysrör, dessutom pillar och petar du inte lika mycket i fejset om du har smink. Det kan vara bra vid acne för att undvika att få in bakterier osv.

Visst kan smink göra nytta, så länge det har ett bra innehåll som stöder och skyddar huden istället för att täppa till och rubba hudens funktioner. Utseendemässigt får man förstås välja själv om man känner för att använda sig av smink för att lyfta fram, försköna och dölja ditten och datten. Men jag tycker – varför inte lite glittrig ögonskugga en vanlig måndag om man känner för det! Piffar upp precis som fina smycken, ny frisyr eller snygga kläder.

Mineralsmink är väldigt poppis just nu. Bra mineralsmink kan förutom att resultatet blir riktigt snyggt, ge bra vård och skydd åt huden. Du ska välja ett märke som har så få ingredienser i sina produkter som möjligt, inga kemikalier, inga tungmetaller, ingen utfyllnad, inget extra som inte behövs. Det renaste jag har hittat är c/o mineralsmink som jag och många av mina kunder använt i flera år. Fungerar helt fantastiskt bra! Vårdande på acne, rocasea och ger faktiskt ett helt naturligt fysikaliskt solskydd.

Make up – your mind – go organic

smink

Lämna en kommentar

*

Kontroll * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.