Meningsfull hudVÅRD

Häromdagen träffade jag på en kund som köpt oljor av mig. En ansiktsolja och en kroppsolja. Jag hade anpassat dem efter hennes hud och behov med olika kallpressade ekologiska oljor och eteriska oljor för doft och vård.

Hon berättade att de testat att smörja en av oljorna på dotterns handeksem och att det redan över natten blivit märkbart bättre. Otroligt glädjande att höra och sånt gör att mitt arbete känns extra meningsfullt. Nu ska vi testa vidare med produkter ännu mer anpassade just till dottern.

Jag har även egna positiva erfarenheter av hur bra det kan fungera. Förra våren fick min dotter atopiska eksem i samband med att hon reagerade på  pollen. Riktigt stora knottror på handryggarna hade hon som läkaren trodde enbart skulle gå bort med stark kortisonkräm. Dock såg vi förbättringar efter några dagar och efter några veckor var händerna släta igen.

Naturen har en fantastisk förmåga att kunna läka och vår kropp jobbar ständigt för att hålla oss friska. Ekologi – ”samspelet mellan de levande organismerna och den miljö de lever i”

20150130_105149

Kommentarer

  1. Malin/BilboBlueEyes säger:

    Tycker också att rena oljor gör underverk speciellt nu på vintern. Min favorit för händer och naglar är en blandning av rena oljor. Lite kladdigare att ha på dagen, men låter man den sjunka in i huden så är det de som gör mest skillnad.

Lämna en kommentar

*

Kontroll * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.