Ekologiskt skuldsatta

Det finns en fantastisk bok som om fler tog till sig dess budskap skulle den fungera som en enorm katalysator mot nya sätt att tänka och uppleva vår situation på den här planeten. Den är skriven på vetenskaplig grund och innehåller väldigt mycket fakta men ändå är varje stycke och rad i boken enormt välformulerat och lättbegripligt. Texten i kombination med Mattias Klums bilder berör mig ända in i själen.

Citerar ett stycke ur boken här:

”Vi vet att vi under de senaste åren har drivit vår finanssektor (och indirekt hela vår tillväxtmodell) på >>kredit<< och >>lån<< utan tillräcklig säkerhet. Den alltmer uppenbara sanningen är att vi använder och behandlar även planeten som ett >>lån utan säkerhet<< och lever över våra tillgångar – på framtida generationers risk.

Ur ”Vår tid på jorden – välfärd inom planetens hållbara gränser” av Johan Rockström och Mattias Klum

Läs den!

2013-11-17 14.11.21

 

Lämna en kommentar

*

Kontroll * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.