Guld, rökelse och myrra

…gåvorna Jesus fick av de tre vise männen. Rökelsen var Olibanum, en harts (kåda) som är huvudingrediensen i sk ren rökelse som använts vid kulturella och religiösa ritualer ända sedan antikens dagar.

Just nu använder jag ett Olibanumhydrolat som ansiktsvatten. Förutom att doften är minst sagt gudomlig och att det är väldigt bra för huden känns det som en bonus med Olibanumets historiska mystik, I like.

Jag tror vi alla har ett behov av lite andlighet oavsett om vi har en religiös tro eller inte. Numera känns det faktiskt som om jag fyller det behovet ganska mycket genom mitt jobb. I mitt jobb har jag ständigt kontakt med växter,och koncentrerade ämnen från dessa som har otroligt hög energi. En ros t ex har en energinivå på 320 MHz jämfört med t ex processad konserverad mat som har 0 MHz. Förstå då hur mycket mer effekt du får bara av att använda ett äkta Olibanumhydrolat jämfört med ett ansiktsvatten som är framställt i ett laboratorium och som består av syntetiska dofter vilka helt saknar energin, näringen, antioxidanterna den historiska mystiken mm.

Går det grovt förenklat att förklara andlighet som ett behov av energi? Många människor nämner ofta ordet energi när de vill förklara att de tror på ”något” men kanske inte just en specifik gud med tillhörande religion. En universiel energi där allt påverkar allt och där vi alla är en del av allt. Den sk livsenergin som benämns bl a som qi, prana, chi osv enligt olika traditioner och discipliner.

Därför tror jag på, att om du omger dig med saker med hög energi mår du bättre för att det stärker sin hälsa och du får en starkare känsla av delaktighet med den universiella energin. Förutom naturlig hudvård så tror jag också på att omge dig med mat, material, människor och aktiviteter som är höga på naturlig energi. Saker med liv i. Det kommer att ge dig mer energi, ork och hälsa.

Kommentarer

  1. Malin/BilboBlueEyes säger:

    Kan bara hålla med! Mycket energi och framförallt rätt energi d.v.s. en bra och positiv energi gör mycket! 🙂

Lämna en kommentar

*

Kontroll * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.