Full fart framåt!

Den här veckan är nog den då de flesta ska för söka anpassa sig tillbaka till jobb och vardagsliv. Det blir att gå från några få åtaganden per dag, som en trevlig badutflykt eller djurparksbesök till att nu fylla dagarna med hämtningar, lämningar, möten, aktiviteter, diverse bokningar, handling, matlagning, träning mm. Att-göra-listorna i huvudet blir snabbt fulltecknade.

Ute på företagen märks stor skillnad denna vecka. Massagetiderna blir kvickt fullbokade. När jag frågar kunderna är de flesta medvetna om att de haft en helt annan och bättre känsla i kroppen när de varit borta från jobbet i några veckor. Tyvärr kommer spänningarna som ett brev på posten så fort de sjunkit ner framför datorn igen. Jobbrelatera spänningar i många fall. Kanske både bra och dåligt. Inte alltid lätt att göra något åt på kort sikt, möjligen variera arbetsställning, stå och sitta, ta pauser, stretcha, träna på lunchen, gå promenader och TA MASSAGE! I förebyggande och behandlande syfte.

En väldigt vanligt fråga man som terapeut får är om jag själv går på behandlingar. JA det gör jag. Vi alla känner av någonting i kroppen då och då. Som terapeut kan jag ganska snabbt självbehandla mig, stretcha och ofta hålla det under kontroll. Dessutom har jag blivit bättre på att faktiskt ta hjälp av andra ganska direkt när det behövs. Det är SÅ värt det! Med närmare 40 behandlingar denna vecka vet jag att jag kommer behöva det. Jag är tacksam över att känna så många bra terapeuter.

Som sagt, jag tror vi mår ofta bättre i kroppen på sommaren, iallafall när det gäller klassiska spänningar från stress och arbete. Sen kanske vi får andra krämpor av långa bilresor, dåliga sommarstugesängar osv. Många dessutom, tar inte bara ledigt från jobbet utan även från gymmet och annan träning. Vet fler som kan räkna sommarens löprundor på en hand 😉

Själv lärde jag faktiskt känna gymmet bättre denna sommar. Då menar jag inte att jag inte brukar vara där. Tvärtom är jag där ganska ofta, men mest på gruppträningspass, både styrka och kondition. Nästan alla dagar i veckan blir det någon typ av träning. Det jag fann där i sommar är den lite hårdare, riktiga styrketräningen (den man ibland nästan svimmar och kräks av….om man vill) och det med hjälp av en superduktig och inspirerande PT på form, Patrik Hallerskog.

Jag börjar nu känna en en ny typ av starkhet, som att jag är mer grundad. Det känns riktigt bra att som terapeut köra igång igen med de förutsättningarna. Med den ökande fysiska styrkan känner jag mig även mentalt starkare, faktiskt. The mind and body connection! Funkar åt alla håll och kanter.

Lämna en kommentar

*

Kontroll * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.