Nyskördat

Igår fick jag en stor brun papperskasse fylld till bredden med nyskördade, närodlade och ekologiska grönsaker levererad hem till dörren. Super coolt för en som är nördigt förtjust i grönsaker som jag (även om jag säger till folk att jag äter mkt sallad så fattar de inte HUR mkt!). I elva veckor kommer detta att fortgå. Det är första gången jag känt mig lockad att prenumerera på någon typ av matkasse. Grönsakskassen från Alsike Trädgård är definitivt en matkasse i min smak!

Allting smakade så gott och jag får äntligen en anledning att testa lite, för mig, nya gröna grejer och googla runt för att ta reda på vad jag ska göra med det. Som rawfoodentusiast tycker jag förstås att det mesta faktiskt går att äta otillagat. Då föredrar jag iofs att finhacka, riva, mixa en del av det som rotsaker t ex. En kompromiss kan vara att servera både en raw sallad och sen lite ugnsrostade grönsaker toppade med grönkål och smulad hallomi på t ex. Grönkål blir klart en ny favorit som jag av någon anledning inte fått upp ögonen för förren igår!

Jag ser verkligen framemot att dyka ner i kommande kassar veckorna framöver och stångas med kålhuvuden och dyligt 😉 Rekommenderar stark Alsike Trädgård.

 

 

 

Lämna en kommentar

*

Kontroll * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.