Återkoppla

Det finns en massa saker man kan engagera sig i, goda gärningar kan det aldrig bli för mycket av. Vi har alla olika orsaker till vad som står oss närmast hjärtat. Vissa skänker pengar till katastrofhjälp, många köper majblommor och rosaband, somliga volontärarbetar eller köper Situation Sthlm mm. Allt detta är super viktigt och behövs.

Oavsett vad du väljer att ge till finns en sak vi alla bör bidra till på ett eller annat sätt om de övriga sakerna ska ha någon betydelse. Vi bör alla bry oss om vår gemensamma överlevnad på den här planeten. Våra liv är totalt beroende av den biosfär som vi är en del av. Orkar du inte göra något så snälla förneka inte problemet med att stoppa huvudet i sanden eller säga att det är försent osv. Gläds åt de som orkar åt dig och beröm dem istället.  På så sätt har du faktiskt gjort något. Ta dig tid att läsa den här fantastiskt bra skrivna tidningsartikeln! Jag lovar att det kommer att öka din motivation och förståelse.

Vi måste mentalt återkoppla till naturen och förstå sambanden vi har ihop. Det vi tar måste vi på ett eller annat sätt även ge tillbaka. Eko-ekonomiskt är det en fantastisk idé att byta ut målet och strävan efter att hela tiden vilja ha MER, vilket bara ökar en ohållbar konsumtion, till att istället vilja ha BÄTTRE. The Story of Stuff som jag skrev om i förra blogginlägget har en film som heter The Story of Solutions som förklarar den idén väldigt bra.

2013-04-14 16.12.1620140325_18213320140325_182102

 

Lämna en kommentar

*

Kontroll * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.