Closed for vacation

Salongen är stängd för semester och öppnar igen den 11:e mars. Webbshopen är öppen.

Det går jättebra att maila (info@renochskar.se) för att boka in behandlingar, räkna dock med lite längre svarstid än vanligt.

Det bär av till USA och San Francisco. Efter några dagar i staden tänker vi oss en road trip mot Grand Canyon bl a. Fyra vuxna och fyra barn, lär bli livat.

Resa-n/or genom livet ter sig ju lite olika. Först reser vi kanske när vi är barn, tonåringar, vuxna, vuxna med barn osv. Medan jag fixat med förberedelser inför kommande resa har jag hunnit tänka tillbaka lite och därför kommer här ett litet axplock av mina personliga reseminnen. Mitt första rese/flyttminne vara när mina föräldrar bestämde sig för att emigrera till USA. I två omgångar bodde vi där, mest i Florida men även en period i Texas. Jag var ca 3-4 år första vändan och 5-6 andra gången. I förskolan sjöng vi nationalsången varje dag förstås och hade någon ritual som involverade E.T (ni vet ”phone home”) men jag minns inte riktigt hur… Mamma har berättat att fröken var bekymrad över att jag åt så dåligt på lunchen och hon trodde  det berodde på att jag ville ha mer liknande mat som de andra barnen, vilket var t ex jelly and peanut butter sandwich, macaroni and cheese, chips osv.

En annan vanlig resa var en bilsemester ner till Spanien. Passande nog på väg genom Frankrike slutade AC:n i vår dåvarande Citroen att fungera. Jag blev fly förbannad på min pappa som tyckte jag skulle prata med bilmekanikerna efter att ha läst EN termin franska.

Ett vildare minne är när jag och min bästis övertalade (fattar inte hur!!) våra föräldrar om att vi skulle cykelcampa på Gotland. Två sextonåringar. Det var hur kul som helst. Sommaren 94 (enda årtalet jag har koll på), när Sverige vann VM-brons i fotboll. En kväll fick vi hjälp att planka in på Munken i Visby och det var häftigaste festen där. G E S var där och uppträdde med ”när vi gräver guld i USA” och Just D var där som var jätte populära då och ja typ ALLA var där…

När jag var 19 åkte jag till USA själv, till Los Angeles. Det var omvälvande för det var då jag verkligen bestämde mig att jag ville jobba med hälsa och friskvård. Förutom det, som var den stora grejen, så minns jag när jag äntligen kommit fram till hotellrummet och var jättetrött efter resan. Drog upp täcket i sängen och såg att det uppenbarligen inte var renbäddat. I fotändan låg ett par gamla gröna kalsonger…suck. Ringde till receptionen och nästan ursäktande bad om att få nya lakan så att JAG kunde bädda om! Hade det hänt idag hade jag nog snarare gått ner med lakanen och kalsongerna och lagt dom på receptionsdisken och krävt rabatt. Hoppas jag iaf.

För två år sedan tog vi med min farmor till Norge där hon vuxit upp. Det var kul och speciellt att få möjlighet att se huset hon bott i som liten, staden och den fantastiska naturen ihop med henne.

Kalifornien är ju ett ekologiskt-mecka så jag lär trivas och förhoppningsvis få lite inspiration. Hemma igen i mitten av mars och då är det nog inte långt kvar tills vi ser vårtecknen här hemma i Sverige. Lovely! <3

Det här is-ansiktet får passa på att se sig omkring för snart är vårsolen här.

Det här is-ansiktet får passa på att se sig omkring för snart är vårsolen här.

Lämna en kommentar

*

Kontroll * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.