Hänger det på håret?

För några dagar sedan var jag hos frisören. De senaste 5-6 åren har jag gått till ekologiska frisörer och de två senaste till Theresa Fridell på Grön Hårizånt i Hågaby. Det sköna med att ha några år på nacken är att man blir lite mer till freds med det mesta som i mitt fall med hårfärg och hårlängd. Senaste åren har jag inte gjort någon färgning alls på mitt hår utan vant mig vid att bli hyfsat blont på sommaren men nu i februari är nog den tuffaste hårperioden då färgen mest matchar den smutsiga snön vid väggrenen, blä!

Det går dock att göra fina färger även om man vill hålla sig till ekologisk hårvård. Det finns rena växtfärger och naturkosmetiska märken som säljer toningar och färger. För att ljusa upp ett hår behövs dock väteperoxid vilket går att få gjort med godkända naturkosmetiska märken, det är upp till var och en hur hard core man vill vara.

Jag får ibland förfrågningar om jag gör färgningar av ögonfransar och bryn. Det har jag för tillfället valt att inte göra eftersom det inte finns någon naturkosmetisk variant. Det finns däremot superbra ekologiska mascaror och ögonbrynspennor.

Jag är jättenöjd med att gå till Theresa och hon har alltid bra idéer om vad som funkar med hårets kvalite och fall mm. Jag ber alltid om att behålla så mkt som möjligt av längden på håret men börjar inse att jag aldrig kommer få något Rapunzel hår som jag kan släppa ner till min hjälte om jag någon gång skulle bli inspärrad i ett högt torn. Ser att jag tenderar att låta lite bitter i det här inlägget (kanske inte övertygat mig själv helt och hållet ännu).

Superskön hårbottenmassage gör hon också med olja så håret blir glansigt och fint. Sen kan man passa på att handla hos Tantens gröna skafferi som ligger vägg i vägg med frisörsalongen också.

Har ”blonds more fun”? Jag vet inte om det hänger på håret men visst påverkas vi av årstiderna och framförallt värmen och ljuset så i mitt fall finns det kanske ett korn av sanning i det uttrycket. Hoppas att kommande sommar har lika mycket solsken som förra. Det går kanske inte att leva på solsken (någon säger säkert emot) men det går att få en hyfsad blondering i allafall!

Kom fram sol!

Kom fram sol!

Kommentarer

 1. Håkan säger:

  Puh. Jag klarade mattetestet!

  Du skriver väldigt fint. Till och med jag som knappt orkar lyfta handen tillräckligt högt för att nå schampoflaskan i duschen blev så fängslad av din text att jag läste ända till sista bokstaven, och det beror inte på att jag är speciellt intresserad av hårvård.
  Bra gjort. /Håkan

 2. Nu blir jag nyfiken! 🙂 Ska bli spännnade att se hur det ser ut!

 3. Birgitta Sinder Wilén säger:

  Härligt inlägg om skön hårvård! Även jag har nu varit på premiärvisit hos Theresa i Hågaby, på din rekommendation.
  Kom dit med en gråbeigefärgad kalufs som behövde piggas upp och efter en kort diskussion åkte gummimössan på, hårtestar drogs ut ur alla små hål och påpenslandet av färg tog fart. Så småningom var det dags att tvätta av färgen, dra av mössan (aj aj!) och beundra de fina guldblonda slingorna som numera lyser upp min tidigare så vintertrötta skalle! Med en flaska ”La Cordier stråfuktare extra” i näven gick jag så mot bilen för att åka hem och njuta av mitt fina, nya hår.
  Hit vill jag absolut komma igen, nästa gång blir det klippning också.

 4. Kul att du också hittat dit Therese! Själv har jag gått hos Theresa i många, många år. Älskar hårbottenmassagen.

Lämna en kommentar

*

Kontroll * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.