Strålande god jul!

December är kanske den mest hektiska månaden för många. Flera ”måsten”, saker som ska hinnas med både privat och på jobbet. I år tycker jag julafton ligger bra placerat i kalendern, en tisdag måste vara optimalt. Då har de flesta en ledig helg före och sen en klämdag dan före dan. För första gången sedan jag kan minnas verkar det som att vi hinner få det både städat, fixat och paketen inslagna före den 23:e. En lite roligare och mer avslappnad uppesittarkväll ser jag framemot.

Apropå stress, jag minns förra hösten 2012 när jag var igång och just hade startat REN & Skär. Jag var väl medveten om att jag nästan gick runt med andan i halsen emellanåt men vid ett tillfälle hände något som fick mig att undra vad jag höll på med. Inte vad jag var i färd med utan hur jag handskades med situationen. Jag hade just fått en behandling och terapeuten sa att nu kommer jag att gå ut och du ska ligga kvar här i tio minuter. Vet ni vad  jag tänkte då? Det var inte ”åh vad skönt mera lugn egen tid”. No no. Min puls gick upp och jag tänkte: TIO MINUTER!! Sen dök hundra saker upp i mitt huvud, vad jag skulle kunna hinna med på dessa tio minuter. Som att hämta mina barn lite tidigare från förskola och fritids eller jag kunde hinna svara på de där viktiga mailen eller ringa det där samtalet, packa upp de de varorna, sortera och slänga emballaget och skräpet som låg i vägen någonstans osv… Sen började jag komma till sans och inse att det här är ju helt galet. Jag klarar inte av att ligga här och inte göra någonting i tio minuter, det är verkligen inte sunt. Det var det jag behövde de där tio minuterna att komma fram till. Det var bra, ett behövligt wake up call.

Jag ser det som en stor fördel att som egenföretagare ha möjlighet att luckra upp gränsen mellan jobb och fritid. Det ska jag faktiskt komma ihåg att påminna mig själv om när stresshormonerna dyker upp, att jag kan känna mig tacksam för att jag har möjlighet att leva på det här sättet och att jag valt det själv.

Jag hoppar nog julklappsrim i år, fast det är väldigt roligt, men ett litet julrim har jag knåpat ihop och det kommer här:

December är härlig om än lite besvärlig, mycket som ska hinnas med innan vi får sitta ned. När julen sen är över och kroppen behandling behöver. Boka tid hos REN & Skär, för här, lugnet är. Vi har öppet några mellandagar, så om ryggen klagar eller ansiktet haft sina bästa glansdagar efter alla julmiddagar. Mottag denna invit och kom hit!

Varmt välkomna och en riktigt God jul & gott nytt år!

strålande granar

 

Lämna en kommentar

*

Kontroll * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.