Hudnära föredrag

I onsdags fick jag chansen att inspirera massörerna på Team Lars Massage i Stockholm vilja ”go” ekologisk hudvård :-). Efter en föreläsning om hud, oljor, skillnaden på vegetabilisk hudvård och konventionell hudvård släppte vi loss kreativiteten och skapade massageoljor. Avslutningsvis demonstrerade jag lite ansiktsmassage med fokus på spänningar i käkar, huvud och djupt avslappnade massage. Det är lätt att när man masserar i ansiktet att massagen blir petig, lös och duttigt och det vill vi INTE. Skön ansiktsmassage ska ha ett bra flöde, vara djup och ”täcka in” hela ansiktet.

Jag älskar att få visa praktiskt hur vi kan skapa med vegetabiliska råvaror.  Parallellen mellan mat och hudvård drar jag ofta, ett exempel är den att när det gäller mat vet de flesta av oss HUR man t ex lagar en lasagne eller bakar ett bröd. Vi vet ungefär vilka ingredienser som behövs och hur själva processen går till (även om vi köper färdigt så vet vi ändå). Däremot är de få människor som kan tala om hur de skulle ”laga till” en hudkräm. Detta trots att ingredienserna och processen och inte behöver skilja sig mycket från matlagningen. Att det går utmärkt att massera med t ex oliv eller avokadoolja är mer eller mindre förvånande för många har jag märkt, dessutom får jag ofta förtydliga att JA jag tar exakt samma olja som jag har i köket. Thats the point liksom, förutsatt att du använder bra kallpressade oljor i köket 😉

Kikar vi in i folks badrumsskåp är det inte omöjligt att det kan finnas flaskor där som trots att de kanske är bortåt ett decenium gamla har samma doft och konsistens som dagen de köptes. Scary! Inte förväntar jag mig att matvarorna i mitt kök ska uppfylla de kraven och det vill jag absolut inte heller. Därför att det skulle innebära att maten var påverkad och full med syntetiska konserveringsmedel och ämnen som gav den en falsk fräschhetskänsla. Eftersom jag är medveten om att huden tar upp det jag applicerar på den vill jag ha lika färsk ”hudvård” som jag vill ha färsk mat på min tallrik!

Bra hälsa = bra färsk ”levande” mat med mycket antioxidanter.

Bra hud = bra hälsa OCH bra ”levande” stödjande hudvård full med antioxidanter.

Konservera dig själv på ett naturligt sätt. Antioxidanter är världens bästa naturlig konserveringsmedel.

Fick ett trevligt omdömme på mailen idag också:

”Varmt tack för ett mycket informativt och bra föredrag om huden och förstås också för den instruktiva ansiktsmassagen! Jag fick mycket matnyttigt med mig från kvällen och hoppas kunna återkomma med en bokning för egen del framöver. Engagemanget, kompetensen och närvaron var på topp hos dig. Märktes helt klart att ämnet och att ta hand om dig själv/andra ligger dig varmt om hjärtat.” Åsa

TLM massörer1bukettTLM massörer 2

Lämna en kommentar

*

Kontroll * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.