Räddare i nöden (mygghjälp)

Jag har ibland tvingat med mig familjen ut i elljusspåret när jag joggat runt där i sommar. De brukar dock beklaga sig lite över att de är riktiga myggmagneter. Samma problem uppstår när vi ska plocka blåbär eller annat ute i skogen. Eftersom både jag och barnen är riktiga bärmaniacs och helt tappar tidsperspektivet när det gäller såväl jordgubbsplock, vinbär, blåbär osv  lider barnen mest när de ska sova på kvällarna och det kliar både här och där.

Därför vill jag tipsa om några saker som kan mildra detta problem. Jag brukar göra egna myggarmand av gamla avklippta strumpor, på dessa har jag på någon droppe av eteriskolja från citronella. Armanden sätter jag på barnens handleder och fotleder. Helt fri från stick blir de dock sällan. Då brukar jag fukta en bomullsrondell och droppa på en till två droppar med Lena Losciales synergi av olika eteriskaoljor, S.o.s,  och sätta som en kompress under ett avklippt strumpskaft. Har gjort detta i flera år nu och det funkar helt fenomenalt på såväl myggstick, bistick och getingstick. Lenas bivaxsalva S.o.s funkar också toppen!

Både Bivaxsalvan S.o.s och Synergiblandningen S.o.s från Lena Losciale finns hos REN & Skär.

Lämna en kommentar

*

Kontroll * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.