Skogens salladspåse!

 

 

 

Idag när jag cyklade hem från affären passade jag på att stanna till på hemvägen och komplettera handlingen med lite grönt direkt från skogen och ängen. Det blev fräscha maskrosblad fulla med bitterämnen och värdefulla mineraler, syrliga granskott och ljusgröna blåbärsblad.

Maskrosen är en riktig städare i kroppen. Den verkar renande och rensande och stöder och hjälper lever och njurar med sina funktioner i kroppen. Det är en riktig booster för immunförsvaret du har i din gräsmatta med andra ord! Funkar bra som ett alternativ till t ex ruccola.

Granskott är väldigt goda att äta som de är men du kan även använda dem i din hemmagjorda pesto eller koka ett te på dem. Ett gammalt husmorsknep på t ex urinvägsinfektion och hosta då de har effekten av att vara antiseptiska och slemlösande.

Jag hittade även några små violer som jag toppade salladen med. Förutom att det blir väldigt vackert är speciellt styvmorsviolen en mycket kompetent ört. Riktigt bra vid hudproblem. Den mjukar upp huden och är vårdande på torr och trött hud. Drick som en infusion (te som du låter dra under lock), badda huden med eller gör en maceration (låt örten dra i olja ca 6 veckor) därefter kan du skapa en salva eller kräm på härligheten. 🙂

Bon appétit!

Skogssallad

Kommentarer

  1. Härliga gröna tips! 🙂

    • Ja det är lätt att glömma det som finns rakt framför en 🙂 Det finns mkt nyttigt och gott att hämta ute helt gratis. Så enkelt, kräver ingen plantering, vattning, gallring bara att respektfullt hämta!

Lämna en kommentar

*

Kontroll * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.